Languages

Waarom DISOP steunen? 10 goede redenen

1. DISOP is een waarachtig instrument voor internationale duurzame solidariteit tussen de volkeren.

2. DISOP bouwt mee aan een betere wereld, ten voordele van de armste bevolkingsgroepen in sommige streken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

3. DISOP geeft menselijke waardigheid aan meer dan 60.000 kwestbare gezinnen, en dit vooral ten voordele van jong volwassenen, jongeren en vrouwen.

4. DISOP zet zich vooral in voor professionele vorming en de verbetering van de sociale, economische, culturele en ecologische levensomstandigheden van arme bevolkingsgroepen.

5. DISOP strijdt tegen de honger in de wereld en tegen de klimatologische opwarming, en dit door het verhogen van de inkomsten van een familiale en een duurzame landbouw, door het ontwikkelen van kleine ondernemingen en het ter beschikking stellen van microkredieten. Tevens door mogelijkheden te bieden aan achteruitgestelde personen voor een waardig leven (door aangepaste woningen, opleiding, enz.).

6. DISOP geeft voorrang aan tewerkstelbaarheid van arme bevolkingsgroepen, t.t.z. hun opleiding waarborgen die hen in de mogelijkheid stelt morgen een beroep uit te oefenen met eerbied voor de leefomgeving.

7. DISOP geeft aan de achteruitgestelde bevolkingen middelen en de kennis om hun toekomst in handen te nemen. Ze worden de autonome protagonisten van hun eigen ontwikkeling.

8. DISOP beschikt over de expertise om locale initiatieven en de behoeften van de achtergestelde bevolking om te vormen tot realiseerbare, duurzame en succesvolle projecten.

9. DISOP heeft een uitstekend terreinkennis en beschikt over een netwerk van internationale partners, die groot vertrouw schenken.

10. DISOP geeft kwaliteitsbeheer; open en streng voor de fondsen die hen worden toevertrouwd. Resultaat: uw financiële giften en steun bekomen een belangrijke meerwaarde. 92% van het budget van DISOP is onmiddellijk geïnvesteerd in de projecten die ze opzet in de ontwikkelingslanden.
 

© 2024 Disop VZW • Spastraat 32 • 1000 Brussel • +32 2 230 29 25 • BE0409.331.882 • login